Om mig

Hej och varmt välkommen hit!

Jag heter Johanna och barn- och ungdomsböcker är min stora passion. Jag bor i Uppsala med man, tre barn (2, 4 och 10 år) och ca 1500 barn- och ungdomsböcker. Jag jobbar till vardags med utbildningsfrågor och kurser för vuxna inom ett helt annat område men har läst fristående litteraturkurser, en kurs i barnbokskritik samt närt mitt bokintresse på fritiden.

För att sprida läsupplevelser och locka till läsglädje startade jag hösten 2016 Instagramkontot @barnensboktips där jag dagligen tipsar om främst nyutgivna böcker för 0-18 år. Kontot är ett av Sveriges största för barn- och ungdomsböcker och växer stadigt. Följarna består främst av föräldrar, pedagoger i skola och förskola, bibliotekspersonal samt en del barn och unga. Nu har inläggen blivit så många att det är svårt att navigera på Instagram så förhoppningsvis kan ni lättare söka och hitta inom olika kategorier, målgrupper, via författare etc. här på bloggen.

Jag bevakar utgivningen från alla förlag och läser så mycket jag hinner för att sedan tipsa om de allra bästa. Alla val är mina egna och jag försöker tipsa normkreativt och varierat med förhoppningen att alla ska hitta något som passar just deras barn.

Sedan 2018 är jag bokredaktör för ”KOKO -världens bästa kompis”, ett härligt magasin för barn i 6-12-årsåldern. Där blir det boktips, intervjuer och andra artiklar kopplade till aktuella böcker. Mer info om KOKO hittar du här.

Jag hade det ärofyllda uppdraget att vara Augustambassadör 2018 för barn- och ungdomskategorin samt för Lilla Augustpriset.

Jag driver enskild firma och tar gärna uppdrag kopplade till boktips, inköpshjälp och läsinspiration. Maila mig på barnensboktips@gmail.com

Välkommen hit, hoppas ni ska trivas!

Johanna

Lämna gärna en kommentar!