Om mig

Hej och varmt välkommen hit!

Jag heter Johanna Stenlund och barn- och ungdomsböcker är min stora passion. Jag bor i Uppsala med man, tre barn (3, 4 och 11 år) och ca 1500 barn- och ungdomsböcker. Jag jobbar till vardags med projektledning, distansutbildningar och globala kurser för vuxna. Jag har läst fristående litteraturkurser, en kurs i barnbokskritik samt närt mitt bokintresse på fritiden. Jag har sedan tidigare erfarenhet av att jobba som lärarvikarie, avlösare för barn med autism samt olika sälj- och serviceyrken.

För att sprida läsupplevelser och locka till läsglädje startade jag hösten 2016 Instagramkontot @barnensboktips där jag dagligen tipsar om främst nyutgivna böcker för 0-18 år. Kontot är ett av Sveriges största för barn- och ungdomsböcker och växer stadigt. Följarna består främst av föräldrar, pedagoger i skola och förskola, bibliotekspersonal samt en del barn och unga. Nu har inläggen blivit så många att det är svårt att navigera på Instagram så förhoppningsvis kan ni lättare söka och hitta inom olika kategorier, målgrupper, via författare etc. här på bloggen.

Jag bevakar utgivningen från alla förlag och läser så mycket jag hinner för att sedan tipsa om de allra bästa. Alla val är mina egna och jag försöker tipsa normkreativt och varierat med förhoppningen att alla ska hitta något som passar just deras barn.

Jag driver enskild firma och tar gärna uppdrag kopplade till boktips, läsinspiration och inköpshjälp. Maila mig på barnensboktips@gmail.com

Välkommen hit, hoppas ni ska trivas!

Johanna

Uppdrag i urval:

-Bokredaktör för ”KOKO -världens bästa kompis”, ett härligt magasin för barn i 6-12-årsåldern. Där blir det boktips, intervjuer och andra artiklar kopplade till aktuella böcker. Mer info om KOKO hittar du här.

-Boktips för Dalarnas Tidningar inför sommarlovet.

-Boktips i P4 Dalarnas P4 Morgon.

-Medverkan i podden och YouTube-programmet ”Vad vi pratar om när vi pratar om böcker”, avsnitt nr 30.

-Boktips för föräldragrupp hos BVC Anna, Uppsala.

-Boktips på tema Barnkonventionen i samband med konferens 2018, Länsstyrelsen Dalarna.

-Augustambassadör 2018 för barn- och ungdomskategorin samt för Lilla Augustpriset.

Lämna gärna en kommentar!