Barnens boktips

Johanna Stenlund, läsfrämjandelyftet

Under 2023 har jag haft flera uppdrag där jag föreläst och hållit i workshops på olika bibliotek runtom i landet inom ramen för läsfrämjandelyftet. Det har tagits väl emot och de folkbibliotek jag besökt har på olika sätt implementerat lärdomarna i sin dagliga verksamhet. Jag fortsätter jobba med detta även under 2024 så om du är verksam på ett folkbibliotek och är intresserad av vad jag har att erbjuda får du gärna ta kontakt på barnensboktips@gmail.com

Jag kan skräddarsy en fysisk eller digital föreläsning, en halv- eller heldagsutbildning utifrån era önskemål. Exempel på ämnen jag kan inkludera är:

  • Introduktion till en läsfrämjande metod med utgångspunkt i läsupplevelsen
  • Goda exempel på uppsökande verksamhet (i Sverige och internationellt)
  • Boktips och läsfrämjande i sociala medier
  • Uppdatering kring nyutgivet för barn och unga
  • Digitala bokcirklar för barn och unga
  • Barndialoger


I mitt frilansande arbete som läsfrämjare har jag arbetat med digitala kanaler sedan 2016 (främst Instagram, Fb och blogg), gästat poddar, radio och Nyhetsmorgon samt skrivit för Uppsala Nya Tidning. Jag har goda erfarenheter av att bygga upp och rusta skolbibliotek, moderera författarsamtal samt driva digitala bokcirklar för barn och unga. Jag har även arbetat som bibliotekspedagog på folkbibliotek med fokus på 0-6 år, uppsökande verksamhet och kapprumsbibliotek. Om du tror att min kompetens och breda erfarenhet kan vara till nytta för er verksamhet, tveka inte att skicka ett mail till barnensboktips@gmail.com så hjälper jag er gärna!