Sonja och julen

”Då öppnades dörren till matsalen. Och ljuset från lampan utanför såg jag att någon kom in. Men inte vem det var. Mitt hjärta stannade nästan.”

Sonjas familj består av mamma, 7-åriga Sonja och hennes fyra syskon. Inför jul förbereder de sig så gott det går, bland annat genom att köpa kalender några dagar senare och skaffa en gran som ändå ska gallras. Barnen har olika pappor och på julafton brukar de oftast dyka upp. Men ibland måste Sonjas pappa jobba och dessutom är han ganska glömsk. Sonja är ganska orolig över hur julafton ska bli, utan pappa är det ju ingen vits att fira jul.

”Sonja och julen” är en sprillans ny kapitelbok av Kajsa Gordan och Sofia Nordin med svartvita, varma illustrationer av Caroline Röstlund. Ett mycket fint porträtt av en 7-åring i en tillvaro som många barn kan känna igen sig i, och som inte alltid är så enkel.

Rekommenderas varmt för ca 6-9 och jag tänker mig att det är en väldigt fin högläsningsbok för lågstadiet inför julen.

Med detta tips avrundar vi vårt jultema för den här gången. Hoppas ni hittat något som passar er och era barn! Kommentera gärna om ni har fler tips på temat.

Lämna gärna en kommentar!