Amy, Aron och anden

”Åh, att ha en vän, sa anden. Åh, att ha någon att dela en kola med. Då skruvade jag upp locket så att den skulle komma ut. -Du får också bli vår vän, sa jag. -Du får smaka av min kola, sa Amy.”

Amy och Aron har sommarlov. De är bästa vänner och leker på Amys pappas skrotupplag hela dagarna. Aron hoppas att pappa ska komma körandes med tåget någon gång och Amy hoppas att de taskiga i skolan ska sluta retas. En dag hittar de en oljekanna som visar sig vara bebodd av en olycklig ande. Genast blir sommarlovet ännu mer spännande!

”Amy, Aron och anden” är en fin berättelse om utanförskap och vänskap och ett mycket lyckat samarbete mellan Ulf Stark och Per Gustavsson. Rikligt färgillustrerade kapitelböcker växer inte på träd så detta är ett mycket välkommet tillskott bland barnböckerna. Ett extra plus för formgivningen av omslaget med oljiga fingeravtryck här och var. Genialt och väldans snyggt!

Vår äldsta lärde sig läsa tidigt men bristen på just illustrerade kapitelböcker (allra helst i färg) gjorde att hon höll sig kvar vid bilderböcker länge innan hon till sist gick vidare i läsningen. Denna passar därför fint både som högläsningsbok och för de som behärskar längre text på egen hand.

Lämna gärna en kommentar!