Boktips: Böckerna om Nina av Emi Gunér

Barnbokstips. Skolstart. Nina börjar skolan av Emi Gunér.

Innehåller annonslänk till Bokus och Adlibris.

”’Nina Becker!’

Åh, det är ju Nina!
Fast det pirrar så mycket i Nina att hon är alldeles darrig lyckas hon ändå räcka upp handen och säga ’Här!’ högt och tydligt.
Men hon gillar verkligen inte när alla kollar på henne.
Hon stryker med fingret över den lena stenen i klänningsfickan och då känns det genast lite bättre.”

Efter att ha tipsat om två bilderböcker, två antologier och två kapitelböcker är det dags att avrunda skolstartstemat. Det sista tipset blir en serie kapitelböcker om Nina, skrivna av Emi Gunér och illustrerade i färg av Loka Kanarp.

I seriens första bok (ej med på bild), ”Nina och snöleoparden” är Nina fem år och ska sova över hos en kompis, gå i simskola m.m. I andra boken är det dags för Nina att börja i förskoleklass och i tredje boken ”Nina & Jim -hemlisar & kompisar” är det dags för vårtermin och Jim ska börja i deras klass. Böckerna kan läsas fristående men ska man börja skolan rekommenderar jag varmt att man läser åtminstone bok två och tre.

Emi har i sitt skrivande inspirerats dels av sin egen dotter och dels av ”Jag vill också gå i skolan” av Astrid Lindgren och Ilon Wikland samt av Kerstin Thorvalls berättelser om Anders. Hon lyckas få till ett träffsäkert porträtt av en 5-6-årings vardag med skola, familj, kompisar och aktiviteter. Nina vill man gärna bli kompis med!

Utmärkta böcker att högläsa tillsammans då de uppmuntrar till diskussion med barnet kring hur hen själv har det/tänker/tycker osv. Hoppas ni hittat några passande böcker nu att läsa med barn i er närhet inför skolstarten!

För den som önskar finns böckerna om Nina bl.a. att köpa här hos Bokus och Adlibris.

Lämna gärna en kommentar!