Boktips inför skolstart: Boken om att börja skolan

Barnbokstips. Skolstart. Boken om att börja skolan av Helena Bross och Emma Göthner.

Innehåller annonslänk till Bokus och Adlibris.

”Just som Isak håller på att kissa på sig, öppnas dörren och en tjej i tvåan kilar ut. Isak kastar sig in och låser dörren. Han fumlar med jeansen, men vilken otur! Idag har han de där byxorna som har en lite för stor knapp som är så trög att få upp. Pappa har fått sy i en ny, för den gamla hade trillat ur.”

Här får vi ta del av första skolåret och följa några barn som börjar i samma klass. Rosa kan redan läsa och skriva men Tania spelar hellre fotboll, bokstäver är ju så krångliga. Leila kan skriva sitt namn både på svenska och arabiska, ibland går hon iväg på modersmål. Isak försover sig en dag, Tania glömmer gympapåsen och på kurragömman råkar Gunnar gömma sig hos rektorn.

I tjugo härliga kapitel får vi bland annat följa klassen på gymnastiken, bokstavsträningen, skogsutflykten, luciatåget och i badhuset.

”Boken om att börja skolan” är en sprillans ny kapitelbok (2017) för alla som är nyfikna på skolan. Med träffsäker text av Helena Bross som skrivit en hel hög lättlästa böcker för lågstadiet (bl.a. serien om klass 1b) och härliga, finstämda färgillustrationer av Emma Göthner (som illustrerat Saga-sagor och böckerna om Ivar).

En varm och mysig bok som både tar upp det roliga man får göra i skolan men också en del av det läskiga som kan hända. Rekommenderas varmt som högläsning och förberedelse inför förskoleklass eller ettan. För den redan läsvana går den givetvis utmärkt att läsa själv!

Finns att beställa här hos Bokus och Adlibris.

Lämna gärna en kommentar!