Bokmässan dag 1

Pustar ut efter första dagen på bokmässan. En rad spännande seminarier och samtal, mingel och överallt böcker och bokälskare. Ett urval av vad vi lyssnade på:
.
Intressant samtal kring läsning för de yngsta barnen med bl.a Anne-Marie Körling. Om vikten av närvaro och samvaro kring boken. Om att kunna ”läsa” boken genom att bara prata om bilderna och låta barnen skapa en egen berättelse.
.
Om könsroller och jämställdhet samtalade Elin Lindell, Sara Ohlsson och Lisen Adbåge utifrån ”Frallan”-böckerna och ”Den där Jonny Jonsson Johnson”.
.
Stina Wirsén och Sara Lundberg mfl samtalade intressant om bildberättande och spänningen i vad som händer mellan text och bild. Om vikten av att låta handen utforska bild och handstil i en digital tid.
.
Svenska Barnboksinstitutet pratade om bokutgivningen från 2017 och konstaterade att de fått in 2532 titlar ifjol. Utgivningen fortsätter öka och särskilt kapitelböckerna.
.
Pija Lindenbaum, Emma AdBåge och Lisa Bjärbo pratade om barnlösa bilderböcker med Johanna Lindbäck.
.
Moni Nilsson, Sara Kadefors och Christina Herrström hade ett mycket intressant samtal med Jessica Schiefauer om barn som på olika sätt tar hand om sina vuxna i böckerna ”Tionde våningen”, ”Så
mycket kärlek kan inte dö” samt serien om Billie.
.
Sarah Sheppard är tyvärr inte på plats men det är hennes dinosaurier🦖🦕
.
Dessutom tillkännagavs att Christina Wahldén tilldelas Spårhunden för sin härliga deckare ”Falafelflickorna”. En Damernas detektivbyrå i förorten. Grattis!

Lämna gärna en kommentar!