Bokmässan dag 2

Lagom mör av alla intryck men alldeles varm i hjärtat efter att ha inlett med bokfrukost och avslutat dagen med att lyssna till Stina Wollter i samtal om vår syn på vår egen och andras kroppar. ”Kring denna kropp” tror jag vi alla behöver läsa.
.
Intressant seminarium om politik i bilderboken där Kalle Lind samtalade med Ellen Ekman, Elin Johansson, Uje Brandelius och Clara Dackenberg. Om klassklyftor och fattigdom kontra välbeställd medel- och överklass.
.
Fint samtal på Svenska tecknares scen kring samarbetet mellan Grethe Rottböll och Lisen Adbåge kring de ljuvliga böckerna om tio vilda hästar.
.
Mycket berikande seminarium kring föräldraskap i allmänhet och faderskap i synnerhet med Geir Gulliksen och Jonas Hassen Khemiri.
.
Intressant seminarium kring sexualundervisningens brister i skolan och hur ny litteratur kan användas. Samtal mellan Kattis Ahlström och Nathalie Simonsson ( ”Världens viktigaste bok), Åsa Karsin (”Lite kul måste man ha”) samt Ida Östensson och Thor Rutgersson” (”Allt vi inte pratar om”).
.
Idag blev det tunga bokkassar, trötta öron och fötter men varmt i hjärtat. Att få omge sig av bokälskare och lyssna till kloka samtal kring litteratur och samhällsfenomen är berikande för både själ och hjärta❤️📚

Lämna gärna en kommentar!