Boktips från badhuset

Boktips från badhuset. Bilderböcker. Silent books. Bara rumpor. Ungdomsbok. Barnens boktips

Innehåller annonslänk till Bokus och Adlibris.

Nya tips på tema Barnbokssemester. Någon som styrt kosan till badhuset i sommar? Isåfall kan kanske något av de här tipsen passa:
.
”Hålla andan” av Flora Wiström. Ny ungdomsbok om relationen mellan tre syskon där en syster elitsimmar. Välskrivet och spännande om att växa upp, växa ihop och isär.
.
”Simbassängen” av JiHyeon Lee är en alldeles enastående ordlös bilderbok, sk ”silent book”. Finns bland mina äldre recensioner (hittas enklast via bloggen).
.
”Bara rumpor” av Annika Leone och Bettina Johansson tipsade jag om i våras. Underbar kroppspositivism och ett härligt badhusbesök man sent glömmer.
.
”Allt som räknas” av norska Ingrid Ovedie Volden finns också bland tidigare tips (när jag hade Norgetema). Fin bok för mellanstadiet och uppåt om bl.a vatten, matte och tvångstankar.
.
Ett annat självklart tips som inte är med i bild är ”Bockarna Bruse på badhuset” av Bjørn F. Rørvik och Gry Moursund. Helt galen och alldeles underbar tolkning av den klassiska sagan i badhusmiljö.

Använd gärna mina länkar till Bokus eller Adlibris om du önskar handla någon av böckerna. Det kostar inte dig något extra men jag får en liten procent av ditt köp från nätbokhandeln du valt vilket åtminstone ger en liten ersättning för mina tips. Tack på förhand!

Lämna gärna en kommentar!