Boktips i P4 Morgon i Dalarna

Innehåller annonslänk till Adlibris och Bokus.

Idag hade jag det stora nöjet att få vara med och prata högläsning och boktips i P4 Dalarnas program P4 Morgon. För den som vill lyssna finns länk till programmet här.

Jag passade på att prata om tips för den som har favoriter från sin egen barndom men som önskar upptäcka lite nya författare. Förhoppningsvis underlättar det när man ska hjälpa barn i sin närhet att hitta ny läsning på sommarlovet. Håll tillgodo!

Om du tyckte om…

…att läsa t.ex. Lotta på Bråkmakargatan eller Alla vi barn i Bullerbyn av Astrid Lindgren, då kan du prova ”Det fina med Kerstin” av Helena Hedlund och Katarina Strömgård. Och om du tyckte om ”Mio min Mio” kan du läsa ”Tusen stjärnors ö” av Emma Karinsdotter.

…Lennart Hellsings verser och rim, då passar ”Halsen rapar, hjärtat slår -rim för 0-100 år” av systrarna Emma och Lisen Adbåge samt deras nya bok ”Folk” som kommer i höst.

…att läsa böckerna om Bert och vill ha något lika roligt men utan de unkna skämten så kan du testa ”Den där Jonny Jonsson Johnson” av Elin Lindell samt ”Morris Mohlin på iskallt uppdrag” av Maria Frensborg och Kalle Landgren.

…Viveka Lärns (då Sundvalls) böcker om Mimmi, Anders och Eddie så passar böckerna om Myran (”En myras liv” mfl) av Linn Gottfridsson och Emma AdBåge eller böckerna om Dunne (”Mitt lyckliga liv” mfl) av Rose Lagercrantz och Eva Eriksson (som även illustrerade Mimmi-böckerna).

…Maria Gripes spännande böcker med övernaturliga inslag (t.ex. ”Tordyveln flyger i skymningen” eller ”Skuggan över stenbänken”) så tror jag du kommer uppskatta ”Gruvan” av Sara Lövestam för mellanstadieåldern och ”Kattvinden” av Helena Öberg och Kristin Lidström för något äldre barn.

…Tintin-böckerna eller t.ex. ”Skrot-Nisse” av Jan Lööf så passar troligen serieromanen ”Legenden om Sally Jones” och uppföljaren ”Mördarens apa” av Jakob Wegelius.

Om du hittar något som kan passa bland tipsen får du gärna besöka biblioteket, din lokala bokhandel eller handla hos Adlibris eller Bokus.

Lämna gärna en kommentar!