Else-Marie och småpapporna

”Varje måndagsmorgon klockan tio i åtta ger dom sej iväg för att sälja sina telefoner. Sedan väntar och väntar jag på att det ska bli torsdag. Det är tråkigt att ens pappor ska resa så mycket. Fast ibland skickar dom vykort från någon spännande plats, som Hudiksvall, Fränsta eller Gnarp.”
.
Else-Marie har inte bara en pappa, hon har sju. De är ganska små och ser precis likadana ut. De är så lika att Else-Marie har svårt att se vem som är vem, men Gösta kan man iallafall känna igen på den pipiga rösten.
.
När mamma säger att hon inte kan hämta på fritids blir Else-Marie alldeles nervös. Papporna har ju aldrig hämtat
henne förut och alla andra barn har en pappa. En stor. Tänk om barnen börjar leka med papporna och struntar i deras stränga röster?
.
”Else-Marie och småpapporna” är en av Pija Lindenbaums allra första böcker. Med sin träffsäkra känsla för normkreativitet beskriver hon här en minst sagt udda familj. Samtidigt som Else-Maries familj är ovanlig är hennes tankar och funderingar på pricken sånt som de flesta barn i hennes ålder funderar kring.
.
Ett minst sagt annorlunda pappaporträtt under pappatemat. Textmängden i den här boken är ganska omfattande för att vara en bilderbok så den passar fint för tålmodiga 3-åringar och annars aningen äldre barn.

Lämna gärna en kommentar!