En myras liv och Myran och gåtorna

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänk till Adlibris.

”-Du måste ha mer fart. Det är Felicia som säger det. Hon står alldeles bakom Myran och trots att det är ett tips låter det som om hon klagar. Myran hoppar snabbt ner. -Jag ska inte snurra, muttrar han. -Vad ska du då?”

I första boken följer vi Myran med kompisarna i skolan, när han och bästisen Henny skapar sitt Snajgelland och när Diego flyttar in i samma trapphus. Myran har inga syskon. Han önskar sig en katt men mamma är allergisk. Myran är bara allergisk mot när hans föräldrar bråkar på engelska så han inte ska förstå.

I andra boken har Myrans föräldrar separerat och Myran bor varannan vecka hos mamma o pappa. Han har lärt sig en massa gåtor och en bra sak med att ha skilda föräldrar är att han kan ställa de två gånger. Vad som är mindre bra är att mamma träffar någon badvakt och pappa är alldeles ensam.

Böckerna ”En myras liv” och ”Myran och gåtorna” är skrivna av Linn Gottfridsson och fantastiskt illustrerad med blyerts av Emma AdBåge. Svep åt sidan för att se några av illustrationerna.

Dessa två är bland de allra bästa illustrerade kapitelböcker
vi läst. Så otroligt fint porträtt i både ord och bild! Vi älskar Myran och längtar till tredje boken som Linn skriver på just nu.

Böckerna bjuder på vanlig vardag för ett barn i ca 5-10-årsåldern (Myran själv är sex år i första boken och sju i andra). Hög igenkänning för alla barn och lite extra för barn med skilda föräldrar. Alldeles utmärkta högläsningsböcker för lågstadiet.

Finns att beställa här hos Adlibris.

Lämna gärna en kommentar!