En sån dag

”Mamma, kom och leta med mig! Snart. Jag ska bara vila först. Min kropp känns tung idag. Men mamma. Den kommer kännas lättare när du cyklar till parken med mig. Du kommer känna dig lätt som en fågel!”

I ”En sån dag” av Sanna Borell porträtteras en trött mamma som helst bara vill sitta i ett hörn med sin mobil och ett piggt barn som gärna vill åka på utflykt. Motvilligt följer mamman med, ivrigt påhejad av det peppande barnet. Mamman känner sig inte riktigt som en fågel när hon tvingas cykla med cykelkärran i uppförsbacke och motvind men fram kommer de och så småningom får de en riktigt fin dag tillsammans med picknick och trädklättring.

En härlig och lite knäpp berättelse. Det är roligt att läsa om deras äventyr och som vuxen väldigt befriande att mamman porträtteras som hon gör. Jag känner igen mig själv väldigt väl från såna dagar då man inte alls är på humör för lekar o upptåg utan helst bara vill sitta för sig själv o läsa eller pilla på mobilen. Skönt att även de sidorna av föräldraskapet får ta plats i barnböckerna! Passar fint från ca 2 år.

Lämna gärna en kommentar!