Gissningar och förhoppningar inför Augustpriset 2017

Så här skrev jag på Instagram inför nomineringarna till Augustpriset 2017. Jag fick bara med en av mina gissningar men det var å andra sidan min favorit och dessutom den som vann:

På måndag får vi veta vilka sex barn- och ungdomsböcker som nomineras till Augustpriset. Det har varit ett riktigt bra bokår så att välja ynka sex känns futtigt men de som jag hoppas på ser ni här:

”Vakuum” av Mia Öström, Gilla böcker

”Natten” av Sara Villius och Mari Kanstad Johnsen, Rabén & Sjögren

”Under odjurspälsen” av Klara Krantz, Alfabeta bokförlag

”Åskan” av Ulf Stark och Marcus-Gunnar Pettersson, Brombergs förlag

”Samtidigt som” av Lisen Adbåge, Natur & Kultur

”Fågeln i mig flyger vart den vill” av Sara Lundberg, Mirando bok

Den jag hoppas vinner är ”Fågeln i mig flyger vart den vill” då det vore mycket välförtjänt och roligt om en bok för mellanåldern vann (vanligtvis är det ungdomsböcker och i undantagsfall bilderböcker).

Utifrån juryns tidigare motiveringar är det troligt att ”Den stora vännen” kommer med då den dels är utgiven av Urax förlag och illustrerad av Eva Lindström. Även Siri Ahmed Backströms ”Kattfesten” kan vara aktuell, liksom ”Alla frågar sig varför” av Eva Susso och Anna Höglund på Lilla Piratförlaget.

Det vore roligt om ”Det magiska stoftet” med fantastiska illustrationer av Marcus-Gunnar Pettersson nomineras, liksom ”Haj-Jenny” av Lisa Lundmark och ”Sahar som inte syns” som förtjänar fin uppmärksamhet.
På måndag vet vi!

Lämna gärna en kommentar!