Hämta Joel

”En dag på fruktstunden undrar Millis varför Joel inte ser ut som sina föräldrar. Han pratar ju likadant som sin mamma Monica, och är lika snäll som sin pappa Ove. Men varför kan man inte se utanpå att Joel är deras barn?”

Med utgångspunkt i förskolans fruktstund får vi höra hur det gick till när Joel blev adopterad. Fröken och Joel berättar medan barnen turas om att ställa frågor. De pratar om landet där en annan mamma och pappa bor, de som hade Joel först. Om barnhemmet och om Ove och Monica som längtade efter en bebis men inte kunde få hemmagjorda barn. Josef tycker att förskolan också kan adoptera en bebis men fröken berättar att vem som helst inte får adoptera. Att man måste vara frisk och orka ta hand om bebisen, laga mat o städa och så.

”Hämta Joel” är en alldeles underbar bilderbok av Emma AdBåge. Med detaljerade illustrationer och känsla för barnets perspektiv är detta en varm och fin berättelse om adoption som jag rekommenderar alla att läsa för sina barn oavsett om de (eller någon i deras närhet) är adopterade eller ej. Passar från ca 3 år och uppåt!

Lämna gärna en kommentar!