Kryp

”När insekten var framme vid hans sko började den klättra upp mot vristen -som om den tänkte krypa in i hans byxben!
’Hallå! Sluta!’
Darkus ramlade baklänges och sparkade till med foten så att skalbaggen ramlade av.”

En dag försvinner Darkus pappa spårlöst från ett av insektsrummen på Naturhistoriska museet. När Darkus tillfälligt får bo hos farbror Max börjar mystiska saker hända och snart är han indragen i ett farofyllt detektivarbete för att hitta sin far.

”Kryp” av M.G. Leonard (översatt till svenska av Elisabet Fredholm) är ett spännande äventyr där Darkus och hans vänner hamnar mitt i händelsernas centrum. Här finns skalbaggar som kan kommunicera med människor, giriga grannar, modiga barn och en klassisk Cruella de Ville-karaktär, men här samlas det på skalbaggar istället för dalmatiner.

Sätt denna i handen på valfri bokslukare eller läs högt för den som ännu inte riktigt fått upp flytet. Innehåller diverse läskigheter men från ca 8 år och uppåt 12 tänker jag mig att den lämpar sig allra bäst.

I slutet av boken finns dessutom en liten ordlista för den som vill lära sig mer om insekter och då särskilt skalbaggar.

Del två i den planerade trilogin heter ”Krypens drottning” och den tredje och avslutande delen kommer senare i år, vi längtar!

Lämna gärna en kommentar!