LasseMajas Teaterbok

Senaste nytt från Valleby!

Den här gången har Martin Widmark och Helena Willis skapat LasseMajas teaterbok. Nu är det dags för läsarna att själva kliva in i Valleby och ta del av mysterierna på ett helt nytt sätt. Här finns nämligen hela fyra pjäser att sätta upp: Diamantmysteriet, Kärleksmysteriet, Tågmysteriet samt det nya Orkestermysteriet. Dessutom finns en faktadel där man får lära sig vad en kostymör och en regissör ägnar sig åt, hur man läser manus och allt möjligt annat om teater. Och alla behöver inte stå på scenen, det finns massor av annat att göra!

Boken lämpar sig utmärkt att använda i skolan, på fritidsklubben eller i teatergruppen. Men det går lika bra att läsa den som en vanlig bok och för någon med lässvårigheter kan det rentav underlätta att det är skrivet i manusform. Läsåldern är ca 6-9 men teaterpjäserna går utmärkt att spela även för mellanstadiet.

Med en 9-åring som hittat på egna LasseMajamysterier med sin bästis i tre års tid så kan detta inte bli annat än succé! Hon hoppade högt av lycka och började genast kasta sig in i teatervärlden o fundera kring vem som skulle spela vilken roll i kommande uppsättning. Jag misstänker att jag får spela skurk, eller möjligen den snälle men inte särskilt smarta polismästaren…

Lämna gärna en kommentar!