LitJoyCrate -Harry Potter Box

Till alla Harry Potter-älskare och bokboxälskare där ute!

För ett tag sedan snubblade jag in på @litjoycrate på Instagram och hittade deras finfina bokboxar för blandade åldrar. Tjejerna som driver företaget är baserade i USA och allt är därmed på engelska. De lägger verkligen ner stor möda på att få till olika teman och kombinera böcker med passande produkter. Ett koncept jag saknar i Sverige, det finns en del bokboxar att tillgå men det här med produkter kopplade till bokens tema har jag inte sett ännu.
.
Till min stora lycka hade @litjoycrate tagit fram en speciell Harry Potter-box, ”Magical edition”. Djup olycka när det
visade sig att boxen för första året tagit slut i ett nafs. Så inför andra årets släpp hängde jag på låset och lyckades haffa en box.

Skillnaden mot övriga boxar är att just dessa inte innehåller någon bok, men alla saker är kopplade till Harry Potters andra år på Hogwarts (Harry Potter och hemligheternas kammare). Vad sägs om kaka i form av ett illvrål, skelegro, polyjuiceelixir, idolkort och brev från Gyllenroy Lockman, Dobbydocka, tågbiljett, doftljus med Dumbledores favoritgodis, bokfodral i form av Tom Dolders dagbok och en basilisktand som bokmärke? Plus lite härliga magnetbokmärken i form av bl.a Dobby och mugg med Hermione-citat. Allt framtaget i samarbete med olika små företag.

Så vad är då nackdelen? Priset, eller kanske främst frakten. Eftersom det ska skeppas från USA fick jag betala nästan lika mycket i frakt som själva boxen kostade, dvs ca 1000 kr totalt. Jättedyrt men det var ändå roligt att testa konceptet. Sedan jag beställde har de tydligen bytt fraktsätt och numera är det därmed betydligt billigare att beställa. Produkterna är unika för boxen och de kommer inte att göra fler när boxarna tagit slut.

 

Lämna gärna en kommentar!