Mango och Bambang -absolut ingen gris

”Medan Mango strök tapiren över tyggen började den sakta men säkert skaka lite mindre, och slutade sedan helt… Och från övergångsstället reste sig ett alldeles fantastiskt djur med svarta och vita ränder. Har du någonsin träffat en tapir?”
.
Allt börjar en helt vanlig onsdag när Mango är på väg hem från karatelektionen. Mitt på övergångsstället träffar hon på en livrädd tapir som vägrar flytta sig. Mango blir nyfiken och ser det genast som sin uppgift att försöka hjälpa tapiren därifrån.
.
”Mango och Bambang -absolut ingen gris” är en gullig liten bok om utanförskap, vänskap och att utmana sina rädslor. Om att vara i en miljö där man inte passar in och om att ändå försöka hitta sin plats. Om att tillsammans våga göra saker man aldrig skulle våga annars.
.
Polly Fabers humoristiska berättelse om ett djur som hamnar i storstaden för tankarna till Paddington men i det här fallet är staden troligtvis Kuala Lumpur eller Singapore och djuret en tapir.
.
Clara Vulliamys svartvita illustrationer med lila kontraster andas retro och påminner stilmässigt om bl.a Madeline-böckerna.
.
Den här berättelsen passar fint som högläsning från 5-6 år och uppåt eller att läsa själv för den som klarar lite mer text (typsnittet är något större och det finns gott om illustrationer).
.
Syntolkning: Boken ligger på en svartvitrandig kudde tillsammans med ett tapirprint av Maja Säfström.

Lämna gärna en kommentar!