När Åkes mamma glömde bort

Innehåller annonslänkar till Bokus och Adlibris.

Grattis alla mammor därute! Som burit, som bär, ni som gått före och ni som kommer efter. Vi firar Mors dag och mammatema med en favorit i repris. Någon mer som blir en drake ibland? Hand upp!
.
”En morgon är det konstigt. Åke vaknar före mamma. Men när han går in och puffar lite på henne märker han att hon har blivit nån slags drake.”
.
Åkes mamma har absolut glömt bort hur man gör frukost och hon kommer inte ihåg ett dugg vad man gör på jobbet. Hon stampar på mobilen när den piper, hon vill frusta sand på tjejerna i lekparken och helst spruta lite eld på tanter o gubbar. Åke bestämmer sig för att ta mamma till sjukhuset. Kanske doktorn kan hjälpa till? Eller mormor?
.
”När Åkes mamma glömde bort” är en av våra allra bästa böcker här hemma. Pija Lindenbaums stressade och utbrända mammadrake bildar ett radarpar med sonen Åke som efter bästa förmåga försöker rädda situationen. Ett fint porträtt av hur psykisk ohälsa kan påverka en familj och hur barn ibland tvingas ta hand om sina föräldrar. Allt berättat med glimten i ögat samtidigt som flera lager skymtar därunder för den som vill glänta på locket.
.
Passar fint från 3-årsåldern och även för vuxna.

Finns att köpa hos Bokus och Adlibris.

Lämna gärna en kommentar!