Poppy Pym & Faraos förbannelse

I ”Poppy Pym & Faraos förbannelse” av Laura Wood får vi följa Poppy, snart 12 år. Hon är föräldralös och uppvuxen på en cirkus. Inför skolstarten oroar hon sig för att inte passa in bland de andra på internatskolan, allt hon kan har hon ju lärt sig på cirkusen. Tur då att hon snart träffar Ingrid som har koll på reglerna. En dag kommer en egyptisk utställning till skolan och sedan blir inget sig likt.

8-åringen recenserar: Jag läste den här själv och tycker den är spännande. Den påminner lite om Harry Potter(som jag älskar) eftersom
1) Poppy är också föräldralös
2) Boken utspelar sig på en internatskola med fyra elevhem
3) Handlingen kretsar kring Poppy och hennes två vänner Ingrid och Kip

”-Jag tyckte det var extra kul att läsa den eftersom en av huvudpersonerna heter lika som mig och är ganska lik mig (Ingrid).”

Lämna gärna en kommentar!