Saga-sagor -Fiffiga kroppen och finurliga knoppen

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänk till Adlibris.

Idag (3 juni 2017) skriver DN om Generation Pep och intervjuar prins Daniel kring vikten av rörelse och läsning för barn. Projektet handlar om att få barn och ungdomar att röra på sig mer och därigenom förbättra hälsan samt minska klyftorna i samhället.
.
Som en del i projektet har Bonnier Carlsen gett ut boken ”Saga-sagor -Fiffiga kroppen och finurliga knoppen” av Josefine Sundström och Emma Göthner.
.
Den här boken skiljer sig något från den förra boken om Saga. Här inleds boken med en lite längre berättelse där Saga ska sy sin egen gympapåse och bygger en hinderbana med sin kompis Samir. Därefter följer en faktadel där man på ett pedagogiskt vis får lära sig om skelettet, musklerna och vad som händer i hjärnan när vi rör på oss. Dessutom finns tips på olika rörelselekar, hur man bygger egna burkstyltor samt några enkla tips för vuxna kring hur man kan röra på sig tillsammans med sina barn. Passar fint att läsa med barnen från ca 4 år och uppåt.
.
Ett mycket bra initiativ tycker vi, och ännu en härlig bok om Saga. I höst kommer nästa kapitelbok som vi längtar efter!

Saga-sagor finns att beställa här hos Adlibris.

Lämna gärna en kommentar!