Tilly som trodde att…

”Precis när Peppe och Tilly klätt ut sig som bäst, känner Tilly att hon måste bajsa. Och så gör hon det. Det var skönt för det behövdes verkligen. Men nu har Peppes pappa glömt toalettpapper. Tilly som trodde att folk hade toalettpapper. Men det finns inget.”

Tilly vet allt om hur det är att vara Tilly. Hon tänker att alla nog har det ungefär likadant. Hon och kompisen Tage pratar och funderar och Tilly upptäcker snart att många i hennes omgivning har det helt annorlunda. Att vissa får maränger fast det bara är tisdag, att inte alla vuxna läser lapparna från förskolan, att vissa barn har alla möjliga
saker men inga föräldrar är hemma. Och att man ibland måste torka sig med en strumpa om pappa glömt köpa toapapper.

”Tilly som trodde att…” är en bilderbok med lite längre text skriven av Eva Staaf och illustrerad av Emma AdBåge. Boken tar upp ett väldigt viktigt ämne och bäddar för diskussioner och funderingar kring hur olika barn kan ha det hemma. Vissa har allt, andra nästan inget, vissa har ordning och andra stök.

Passar fint från 4-5 år och uppåt 8 kanske. Svep åt sidan för att se textmängd och några av Emmas alla fantastiska illustrationer.

 

Lämna gärna en kommentar!