Tre saker jag inte vet om dig

”’Finns det verkligen en hederskodex här?’ frågar han. ’Det gör det. Den är tio sidor lång.’ ’Man lär sig något nytt varje dag. Vi har väl inte presenterat oss ordentligt än? Jag heter Ethan, Ethan Marks.'”

Jessie och hennes pappa flyttar från vännerna och tryggheten i Chicago till pappas nya fru i Los Angeles. Nytt hem, ny skola och nya oskrivna regler. Hur ska Jessie någonsin kunna passa in på Wood Valley high school? Ingen pratar med Jessie, ingen förutom den anonyma person som börjar skicka mail och säger sig vilja hjälpa henne. Men vem är denna Någon Ingen? Driver personen med henne eller vill hen väl? Allt eftersom deras vänskap utvecklas på nätet lär Jessie känna några nya vänner på skolan. Dessutom ska hon och Ethan göra ett poesiprojekt ihop. Ethan Marks med de blå ögonen som är så genomträngande att de ser genom Jessie.

”Tre saker jag inte vet om dig” av Julie Buxbaum är en alldeles underbar ungdomsbok som får mig att önska att man gick i high school samtidigt som jag är väldigt glad att slippa. Om att försöka vara sig själv samtidigt som man vill försöka passa in och hitta ett sammanhang. Om vänskap, känslostormar och den stora kärleken. Berättargreppet kan jämföras lite med norska tv-serien Skam, då berättelsen varvas med chattar och sms. Inledningsvis blir jag lite störd när typsnittet ständigt byts men ganska snart är jag fast i berättelsen och allt annat kvittar.

Passar utmärkt från ca 15 år och upp till vuxna som precis som jag gillar att läsa ungdomsböcker. Rekommenderas varmt!

Lämna gärna en kommentar!