Tvillingarna Thornthwaites testamente och Tvillingarna Thornthwaites olycksaliga återkomst

9-åringens nästa tips på temat ”Spännande läsning”:

”Det vara bara det att det är mycket jobbigare att försöka döda sin tvilling än att leka, titta på tecknad film eller kivas… och olagligt är det också. Det var därför Ovid den dagen de fyllde tretton år -då hade de gjort över tvåhundra mordförsök, om man räknade ihop bådas -föreslog en vapenvila.”

Lorelli och Ovid Thornthwaite är föräldralösa och arvtagare till en enorm förmögenhet. Hela barndomen har de försökt ta livet av varandra genom diverse dödsfällor. De har använt sprängmedel i glass, pirayor i badkaret och en mängd andra raffinerade metoder.
Men trots att Ovid föreslagit vapenvila fortsätter mordförsöken. Är det någon av dem som inte kan hålla sig eller är det någon annan som försöker ta livet av dem?

”Tvillingarna Thornthwaites testamente” av Gareth P. Jones är den första boken i serien, vilken citatet är hämtat från.

Den andra boken, ”Tvillingarna Thornthwaites olycksaliga återkomst” är sprillans ny och slukades i rasande fart här hemma. I den dyker en okänd morbror till tvillingarna upp och plötsligt börjar märkliga olyckshändelser ske.

”De här böckerna är superspännande! Det är läskigt på ett härligt sätt och man vill bara läsa, läsa, läsa för att få veta vad som händer!”
-Ingrid, 9 år

Böckerna ger lite känslan av ”Syskonen Baudelaires olycksaliga liv” med föräldralösa syskon som hotas under mystiska omständigheter. Sträckläsning som rekommenderas både för bokslukare och till högläsning. Läskigheterna passar nog allra bäst för mellanstadiebarn.

Lämna gärna en kommentar!