Upphittat: Tiger och silverfisk

”Det är något fel på Lejonet. Hon pratar alltid jättesakta med oss och använder inga långa ord. Vi går i trean och kan massor av svåra ord, till exempel information och arkeolog, men det fattar inte Lejonet. Hon tror nog att vi är hundvalpar.”

Jördis går i trean men kan inte simma. Hon är bästa kompis med Judith och ihop med Harry som bägge går i samma klass. En dag kommer vikarien Anders-Andy. Han ska vara deras lärare resten av terminen men han verkar skum, inte alls som en lärare. Han har mössa inomhus (fast man inte får) och så röker han konstiga cigaretter, kanske knark-cigaretter?!?

Har ni läst Elin Lindells tidigare böcker om Jördis? Om inte så har ni härlig läsning framför er. ”Upphittat: Tiger och silverfisk” är den fjärde boken i serien (som dock fungerar fint att läsa som fristående böcker). Träffsäkert och med mycket humor beskrivs Jördis tillvaro på lågstadiet. Stor fniss- och skrattvarning utfärdas!

Passar finfint från ca 7 år, antingen att läsa själv eller som högläsning beroende på hur långt man kommit i läsandet. Vår 9-åring läste själv och gillade både humorn och igenkänningen. Elins färgillustrationer lättar upp texten på de flesta uppslag.

Lämna gärna en kommentar!