Böcker om att säga nej

Här kommer tre tips på tema integritet, böcker om att lära sig säga nej. Svep åt sidan för att se uppslag ur respektive bok.
.
”Lilla nej-boken” av Sarah Sjögren och Anna Forsmark är en nyutgiven bok som tagits fram i samarbete med BRIS. Om Billie som inte vill ha tjocktröja på vintern och inte vill kramas hur som helst. Av gosedjuret Kattis får Billie tips på hur han kan göra och beröm när han säger ifrån. En viktig liten bok att läsa hemma eller att jobba med på förskolan.
.
”Vilda säger nej” av Marie Bosson Rydell och Eva-Marie Wadman finns återutgiven med stöd av Childhood. Temat är detsamma som i ”Lilla nej-boken” men här är exemplen något fler (bl.a. en obekväm situation med en kompis storebror) och texten betydligt längre. En handledning (framtagen av författaren, BUP-personal samt redaktör Ulrica Lejbro) finns för de föräldrar som vill ha tips och för de pedagoger som vill jobba med den i barngrupp på fsk eller lågstadiet.
.
”NEJ sa lilla P” av Inger och Lasse Sandberg är mer av en bilderbok än en lärobok. Här finns lilla P som i vuxenvärldens ögon är så besvärlig och bara säger nej till allt hela tiden. Men när det en dag kommer en okänd farbror och bjuder med kompisarna hem för att visa sina kaniner, då är det plötsligt väldigt bra att lilla P säger nej.
.
Alla tre böckerna går fint att läsa och jobba med från ca 3 år och uppåt.

Lämna gärna en kommentar!