Bokfrukost hos Bonnier Carlsen, februari 2018

Bra start på dagen! Härlig bokfrukost hos Bonnier Carlsen med stor bredd och härlig inspiration.
.
Vi fick ett smakprov på ”Sagoyoga” tillsammans med Filippa Odevall och Karin Lundström, ska absolut testas hemma med mina barn.
.
Anna Höglund pratade om sin barndoms älsklingssaga av Elsa Beskow som inspirerade henne till ”Förvandlingen”. Om hur otålig hon är i skapandeprocessen, hur hon tröttnar om hon inte får prova på nya tekniker och hur otroligt lång tid det tog att skapa de vackra etsningarna som illustrerar boken.
.
Kreativa Karin berättade om sitt färgglada skapande, hur inspirerande det är att pyssla med barn och hur hon strävar efter att pysselböckerna ska vara inkluderande för alla barn.
.
Martin Widmark berättade om sitt tredje samarbete med Emilia Dziubak, ”Den långa vandringen” samt om hur Nelly Rapp-serien kom till efter att han tröttnat på att läsa alla böcker med pojkar i huvudrollen.
.
Slutligen berättade Johan Anderblad om hur hans faktaintresse präglat både hans skapande av flertalet faktaprogram för barn och nu även som författare. I Bojan-böckerna blandas fakta och saga, i den senaste boken handlar det om tåg och en älg som råkat illa ut.
.
Avslutningsvis skulle vi ha fått lyssna till Rose Lagercrantz högläsa ur den sprillans nya Dunne-boken ”Lycklig den som Dunne får” men dessvärre var Rose sjuk. Hoppas få lyssna till henne vid ett senare tillfälle.
.
En mycket trevlig morgon, väl värt att gå upp i ottan för att åka till Stockholm!

Lämna gärna en kommentar!