Dödsbo

”Två barn pratar med varandra i mörkret och skrattar lite. Först tänker Nino att hon drömmer. Hon nyper sig armen för att vakna men rösterna fortsätter. Så öppnar hon ögonen. Gardinerna släpper igenom ett svagt sken från gatlyktorna som får rummet att skimra lite i mörkret.”
.
När Nino flyttar in i ett dödsbo med sin mamma blir ingenting sig likt. Huset är mer än hundra år gammalt och alla tantens möbler står kvar när de flyttar in i lägenheten. Nino hör barnröster och en dag hittar hon en dörr i tapeten som leder till ett spegelvänt vardagsrum. Huset visar sig ruva på en ryslig hemlighet och Nino och hennes granne David blir snabbt indragna i ett läskigt äventyr. Plötsligt handlar det om liv och död.
.
Mia Öströms ”Dödsbo” är en riktigt spännande berättelse för slukaråldern. Öström korsar skickligt nutid med en spökhistoria som för tankarna till Maria Gripes Agnes Cecilia. Här blandas Ninos tankar och känslor kring föräldrarnas skilsmässa med halsbrytande äventyr från förr i tiden.
.
Inget för den mörkrädde att läsa kvällstid men perfekt läsning för den som gillar att bli lite skrämd. Rekommenderas varmt från ca 9 år.

Lämna gärna en kommentar!