Dagen när inget hände

”När jag öppnade dörren kändes det som om min trädgård var världens tristaste. I regnet. Jag höll hårt om spelkonsolen.”
.
Mamman och barnet har åkt till sommarhuset. Mamman jobbar vid datorn medan barnet spelar dataspel och tänker på sin pappa. Men efter mammans muttrande och tjat går barnet till sist ut. Ut i regnet, bort till dammen. Plötsligt tappar barnet spelkonsolen i vattnet. Vad finns det nu att göra, när man inte kan spela längre? En hel del visar det sig.
.
”Dagen när inget hände” av Beatrice Alemagna (översatt av Lisa Lindberg) är en
storslagen bilderbok om världen som öppnar sig när man lyfter blicken. Om vad man kan se, lukta och smaka om man ger sig ut i skogen istället för att stanna vid skärmen. Ett högaktuellt ämne med tanke på hur många barn som är stillasittande idag. Förhoppningsvis kan barnets äventyr locka fler att ge sig ut och upptäcka världen emellanåt!
.
Alemagnas illustrationer är så vackra och välgjorda. Den regniga, dova färgskalan piggas upp av barnets knallorangea regnjacka som syns genom hela boken. Här finns mycket att titta på och boken gillas både av mig, 2,5-åringen och 9-åringen. Allmänt en finfin bok från ca 2-3 år och uppåt.

Lämna gärna en kommentar!