En dag i prinsessan Victorias liv

”Gabrielle och jag går i samma klass. Fast jag har egen fröken. Lyxigt, va? Berit heter hon och hon är jättesnäll. Hon hjälper nästan bara mig. Ibland går vi in i grupprummet och spelar spel och lägger pussel. Jag kan räkna asabra på tärningar.”

Idag tipsar jag om ”En dag i prinsessan Victorias liv” av Petter Lidbeck(text) och Lisen Adbåge(bild). I den här boken får vi följa Victoria under en dag. En dag där hon äter frukost med sina syskon, går i skolan och äter tre portioner till lunch. Efter skolan går Victoria och pappa till badhuset och Victoria hittar en borttappad plånbok. På kvällen har mamma tappat sitt förstånd, kanske Victoria kan hitta det också?

En fin skildring av Victorias dag där det är hon som är i fokus, att hon har Downs syndrom nämns bara i förbifarten. Boken har lite längre text men färgillustrationer på varje uppslag, min 2,5-åring lyssnade intresserat men allmänt tror jag att den passar från 4-5 år o uppåt.

Lämna gärna en kommentar!