Fislandet

”Hur kan pruttar låta så roligt?
Varför är en fis tystare än en prutt?
Hur kommer det sig att vissa pruttar luktar så mycket, medan andra inte luktar alls?”

Märta går i ettan, trivs i skolan och gillar fotboll. Hennes hobby är av det ovanligare slaget, hon forskar nämligen på fisar. I sitt rum har hon en hel samling av vitlöksfjärtar, pannkakspruttar och mjukglassfisar. Märta älskar sin samling, men grannarna är inte lika förtjusta. Särskilt inte när hon råkar tappa några burkar i golvet. Grannen Gunilla påstår att ”fina flickor fiser inte”. Men vad ska man då göra? Plötsligt tycker Märta inte att någonting är roligt. Tills hon upptäcker Fislandet…

Cecilia Forss debuterar som författare och illustratören Anna Ileby har för första gången tagit sig an en barnbok. ”Fislandet” är skriven och illustrerad med humor, stor fantasi och glimten i ögat. Om att brinna för något och samtidigt vilja passa in. Och om fisar såklart!

Med på bilden är vår alldeles egna Märta. Hon gillar fisar, och att säga prutt! Och hon blev väldans glad över att huvudpersonen heter lika som henne. Boken är en illustrerad kapitelbok och passar från ca 5 år och uppåt. Texten är något större och passar fint för den som kommit igång med läsningen eller som högläsning. Vår nioåring fnissade glatt hon också.

Lämna gärna en kommentar!