Det susar i säven

Har ni någon bok i flera utgåvor/versioner därhemma?
Den bok vi har flest av är tre versioner av Kenneth Grahames klassiker ”Det susar i säven”.

Den skrevs som godnattsagor för Grahames son Alastair och gavs ut första gången 1908. Tjugo år senare illustrerades den av E.H. Shepard (som även illustrerat böckerna om Nalle Puh). De utgåvor vi har hemma är min slitna och vällästa från 1985 och vår äldsta dotters från 2005 samt en ny utgåva från 2016 som illustrerats av Robert Ingpen. Den har fantastiskt vackra illustrationer och jag ursäktade köpet med att jag ju faktiskt har tre barn. Utöver dessa böcker har jag dessutom kvar den som ljudbok på ett kassettband som jag lyssnade på ofta som barn (ja, jag är född -81 …).

De välklädda gosedjuren är huvudpersonerna i boken; Mullvad, Paddan, Råttan och Grävling. Dessa lekte vår äldsta med i flera år istället för dockor och den högfärdiga Paddan var högt älskad och storfavorit bland alla gosedjur.

Nu är det länge sedan jag läste den men som högläsning skulle jag nog rekommendera den från ca 6 år och uppåt.

Lämna gärna en kommentar!