Förvandlingen

”En morgon sa hennes far:
-Kära barn, en mycket farlig jätte håller på att förvandla alla människor till sten. Jag måste resa bort och kämpa mot den. Du får lov att klara dig själv här hemma så länge.”
.
I Anna Höglunds saga ”Förvandlingen” får vi följa en riddares dotter. När han ger sig av lämnas hon ensam i många dagar och nätter. Till sist, när det sista ljuset brunnit ut, beslutar hon sig för att ge sig av och leta efter honom och jätten.
.
Anna Höglund beskriver hur hon som barn älskade Elsa Beskows saga ”Tripp, Trapp, Trull och jätten Dum-dum”. Med utgångspunkt i sina minnen av den sagan har hon nu skapat en egen med ett modigt barn, en riddare och en elak jätte. Som i många andra av Annas böcker använder hon sig mycket av ljus och mörker, här har hon dessutom provat på att använda sig av etsningar.
.
Ett vackert och poetiskt äventyr med vackra blinkningar till de traditionella sagorna. Fint att se hur en modig tjej tar plats och räddar upp situationen när de vuxna misslyckats. Passar från ca 3-årsåldern och uppåt.

Lämna gärna en kommentar!