Frallan är bäst!

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänk till Adlibris.

”Mamma och jag har hittat på tävlingsdagen alldeles själva. Reglerna är viktiga. Vi får välja tre grenar var och man får inte fuska. Den som förlorar får inte bli sur på den som vinner. Det är en ganska svår regel. Det tycker mamma också.”
.
Äntligen är Frallan här! Eller Fransesca Fransson som hon egentligen heter.
.
Med humor och värme berättar Sara Ohlsson om Frallans tillvaro med mamma och mormor. Tillsammans med ljuvliga illustrationer av Lisen Adbåge är ”Frallan är bäst” en berättelse helt i min smak. Trion och deras upptåg påminner om min barndomsfavorit Loranga. Där skulle det också tävlas och de vuxna betedde sig inte enligt normen. Här är det extra härligt att se tre tjejer/kvinnor i den
rollen och det gör mig glad att till och med pizzabagaren är tjej.
.
Det här är en av böckerna jag verkligen sett fram emot i vårens utgivning och den gör mig inte besviken. En fullträff som högläsningsbok från ca 5 år och uppåt. Frallan är helt enkelt bäst!

Frallan-böckerna finns i din lokala bokhandel och kan beställas här hos Adlibris.

Lämna gärna en kommentar!