Glasblåsarns barn

”Han sade inte ett ord, bara höll fram ringen. Sofias blickar föll på den. Och med ens var det som om hon alltid hade önskat dig just den ringen och inte förstått detta. Hon greps av ett häftigt begär efter den. Albert såg det.”

I samband med en vårmarknad i Blekeryd försvinner glasblåsarns barn Klas och Klara. Flaxa Mildväder såg tecknen men kunde inget göra. Det är Härskaren som har fört barnen till det folktomma Önskestad, där han och Härskarinnan bor, i ett försök att uppfylla hennes önskningar. Men härskarinnan blir bara ännu olyckligare och tillvaron blir mycket svår för Klas och Klara. Samtidigt går deras föräldrar Albert och Sofia och undrar vad som egentligen hände med deras barn den där dagen i Blekeryd.

”Glasblåsarns barn” skrevs av Maria Gripe 1964 och ges nu ut på nytt av Modernista i en mycket vacker utgåva med Harald Gripes restaurerade originalteckningar. Vackert omslag o tjockt papper gör det till en extra fin läsupplevelse.

”Glasblåsarns barn” är en märklig och vacker saga om gott och ont, om förhoppningar och längtan. Passar från ca 9 år som högläsning eller egen läsning.

Lämna gärna en kommentar!