Handbok för superhjältar -Del 1: Handboken

”Lisa avskydde sin nya skola. Hon var ensam varenda rast samtidigt som alla andra lekte, skrattade och berättade hemlisar för varandra.”

Lisas mamma ska jobba utomlands och under tiden får Lisa flytta hem till mormor.
Flytten innebär ny skola och utanförskap. Ett gäng killar har bestämt sig för att mobba Lisa för hennes stora öron och hon blir ständigt jagad efter skolan.

Lisa tar sin tillflykt till biblioteket där hon en dag upptäcker en bok som inte liknar någon annan. Det visar sig vara en hemlig handbok för superhjältar. Lisa kastar sig över innehållet och bestämmer sig för att börja öva på tre superhjälteförmågor. Ganska snabbt visar det sig vara mycket användbart.

”Den här boken var toppenbra, spännande och jättecoolt tecknad. När kommer andra boken ut?”
-Ingrid, 9 år.

”Handbok för superhjältar -Del 1: Handboken” är Elias och Agnes Våhlunds debutbok. Den är ett mellanting mellan seriealbum och illustrerad kapitelbok. Väldigt snyggt och omsorgsfullt illustrerad med klassisk mobbad hjälte i huvudrollen. Svep åt sidan för att se ett par uppslag.
Ett extra stort plus för att det är en tjej som tar plats som superhjälte och att man i slutet hittar en informationstext om mobbing och BRIS.

Lisa är ett mycket välkommet tillskott av modiga tjejer i litteraturen och vi ser fram emot fortsättningen
som kommer efter sommaren. Passar fint för ca 6-9 år och en bra introduktion till kapitelböcker eller för den som är sugen på lite serieläsning.

Lämna gärna en kommentar!