Loranga seriealbum

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänk till Adlibris.

Böckerna om Loranga, Masarin och Dartanjang av Barbro Lindgren är mina absoluta favoriter från barndomen.

Numera finns de galna karaktärerna även som seriealbum, tolkade av Sara Olausson. Man känner tydligt igen deras utseenden från Barbros originalillustrationer men Sara har satt sin egen prägel, gett dem fler uttryck och ännu mer personlighet. Albumen sprudlar av färg och knasighet i sann Loranga-anda. Seriealbumen kan bl.a. beställas här.

I första albumet lär vi känna karaktärerna, det kommer tigrar, giraffen äter upp sängarna och Loranga försöker sig på att söka arbete.

Det andra albumet bjuder på tävling, de lär känna tjuven Gustav och Dartanjang inbillar sig att han har alla möjliga jobb.

Det tredje handlar om när Gustav hälsar på hos Loranga och Masarin, ritar tatueringar med bläckpenna, får konstiga flugbett och leker tjyv och polis.

Här hemma älskar vi Loranga i alla dess former: böcker, film, serie och för all del även läsk… Rekommenderas varmt som färgsprakande högläsning eller att läsa själv för den som knäckt koden. Loranga passar alla åldrar och i serieform kanske från 3 år (går iaf hem här).

För den som vill läsa ett fjärde album så småningom rekommenderar jag att gå in på Sara Olaussons officiella konto på Instagram eller på hennes Fb-sida och läsa mer om hennes insamling. För att finansiera hennes illustrerande kan man både köpa finfina seriealbum, tigerteckningar eller originalillustrationer från Loranga-album och stötta Sara i hennes jobb med 4:an. Gör’t!

Lämna gärna en kommentar!