Huset som vaknade

”Larson låser upp den stora dörren och öppnar. -Vad ska det här betyda …, börjar han argt. Utanför dörren står en liten pojke med en blomkruka i handen. Högt upp i ett träd sjunger en koltrast.”
.
Larson bor ensam i ett hus fyllt av rum med gamla minnen. Bit för bit tar han avsked av dessa och förbereder sig så sakta på att dö. Men så kommer ett grannbarn och stör honom mitt i förberedelserna. Dessutom ger pojken honom en kruka och en uppgift att vårda denna tills han kommer tillbaka. Larson blir först mycket irriterad över detta men börjar sakta se saker i ett nytt ljus.
.
”Huset som vaknade” är den andra boken som Martin Widmark gör tillsammans med den polske illustratören Emilia Dziubak. En varm berättelse om livet och döden med alldeles enastående illustrationer som man blir alldeles tagen av. Språket är vackert och illustrationerna har fått extra stor plats i denna bok jämfört med ”vanliga” bilderböcker vilket är ett mycket klokt beslut.
.
Bilderna gör vilken läsare som helst hänförd men textmängden gör att den passar bäst från kanske 4 år och uppåt. Rekommenderas varmt!

Lämna gärna en kommentar!