Iskompisar -En tjuv i klubben

”-Om det var något mer? Ja, jag tycker att vår klass ska införa att alla varje dag ska ställa sig upp och säga något, vad som helst, och sedan ska minst en person ge positiv feedback. För det finns alltid något positivt att säga.”
.
”Iskompisar -en tjuv i klubben” av Linda Skugge tar oss med till livet i ishallen där de 9-åriga vännerna Jasmine, Vendela och Saga tränar konståkning. En tillvaro fylld av vänskap, pepp och trikåer. När saker börjar försvinna från omklädningsrummet blir tjejerna anklagade för att stjäla av varandra. För att motbevisa tränaren bestämmer de sig för att själva hitta tjuven.
.
Sett ur ett normperspektiv är det här en ganska ”tjejig” bok. En typ av bok som jag själv sällan intresserade mig för när jag var barn. Därför tycker jag det är mycket glädjande att läsa hur Linda Skugge lyckas skriva en bok som istället för att handla om konkurrens och tävlande fokuserar på vänskap och det roliga i att lyckas tillsammans. Dessutom slinker det in viss kritik mot skolan och orättvisorna mellan tjejernas konståkning och killarnas hockey belyses ur barnens perspektiv.
.
Rekommenderas från ca 7-8 år och uppåt.

Lämna gärna en kommentar!