Kurs i barnbokskritik

Det finns kurslitteratur och så finns det kurslitteratur. Älskar när jag får läsa och fördjupa mig i barn- och ungdomslitteratur. Under torsdagen bar det av till Stockholm för en kurs i barnbokskritik hos Svenska Barnboksinstitutet. Agendan bjöd på mycket intressanta sessioner med bl.a. Ulla Rhedin (forskare, kritiker och flitigt anlitad föreläsare inom bilderboksområdet), Erik Titusson (förlagschef och förläggare på Lilla Piratförlaget) och Lotta Olsson (kritiker på DN). I workshops fick vi jobba med recensioner av en kapitelbok tillsammans med Mats Berggren (författare och kritiker) samt diskutera två bilderböcker under ledning av Mia Österlund (forskare och kritiker för finlandssvenska barn- och ungdomsböcker samt jurymedlem för Augustpriset). Och inte minst alla intressanta diskussioner med begåvade kursdeltagare från norr till söder, från tidningsredaktioner, bloggvärlden, universitet och bibliotek. Två dagars intensivt antecknande, diskuterande och reflekterande gav mängder av idéer och tankar kring hur jag kan ta skrivandet vidare och fördjupa mina recensioner. Något jag verkligen ser fram emot att arbeta mer med.
.
Hur är det med er? Har ni läst någon spännande kurs eller är sugen på att läsa någon? Inom litteratur, skrivande eller kanske något helt annat? Själv är jag alltid sugen på att fördjupa mig och lära mig mer kring barnlitteratur, i höstas läste jag en distanskurs och i år blev det denna. Förhoppningsvis blir det något även nästa år.

Lämna gärna en kommentar!