Liten

”Liten tycker om sin förskola också. Och sin Fröken tycker Liten om. Fast det är så många små på förskolan, hinner Fröken killa Liten på örat ibland. Så att Liten blir glad i hela magen.”
.
Först ut på tema integritet: ”Liten” av Stina Wirsén. Om en liten person som känner sig rädd och otrygg i hemmiljön där de vuxna bara bråkar. Om hur man kan få hjälp om man orkar berätta för någon vuxen, en fröken eller en granne t.ex.
.
Boken är framtagen i samarbete med Brottsoffermyndigheten i projektet @jagvillveta . Boken vänder sig till barn i åldern 4-7 år och är tänkt att använda i barngrupper och i samtal med barn. Genom att prata om hur det är hemma hos Liten uppmuntras barnen att samtala kring hur det är hemma hos dem. Om att man kan tycka olika och bråka ibland men att det finns gränser och att det finns många vuxna som
ska hjälpa de små.
.
Till boken finns även en handledning och känslokort som kan användas för att diskutera och fundera kring hur man känner. Hur ser man ut när man är arg? Ledsen? Rädd? Lycklig? Mer information och olika versioner av boken finns på www.jagvillveta.se där man även hittar material för barn upp till 18 år.

”Liten” finns även på bibblan och i bokhandeln.

Lämna gärna en kommentar!