Lycklig den som Dunne får

Innehåller reklam i form av annonslänk till Bokus.

”’Det är klart att du och Ella Frida ska ses! Särskilt när ni fyller år. Det här får vi ordna på något vis.’ Hon tänkte efter. Sen såg hon länge och prövande på Dunne. ’Tror du att du törs åka ensam?’ frågade hon.”
.
Dunne är äntligen tillbaka! Det är sportlov och hon ska vara hos mormor och morfar medan pappa är i Italien. Men så minns Dunne, Ella Frida fyller ju år på sportlovet! Tänk så överraskad hon skulle bli om Dunne plötsligt dök upp i Norrköping, bästa presenten! Men det blir inte riktigt som Dunne tänkt sig…
.
Rose Lagercrantz böcker om Dunne är högt älskade av många barn och vuxna, vår familj är inget undantag. Såväl stora som små frågor tar plats och allt förstärks av Eva Erikssons ljuvliga illustrationer. Med ett ständigt närvarande barnperspektiv blir igenkänningen hög och i ”Lycklig den som Dunne får” böljar känslorna fram och tillbaka. En hjärtknipande berättelse som lämnar oss med en intensiv längtan efter fortsättningen.
.
På bilden skulle jag just vinka av min 10-åring som för första gången skulle åka tåg själv upp till mormor och morfar i Dalarna. Gissa om jag tyckte hon var modig! Särskilt eftersom hon läste Dunne dagen innan…
.
Rekommenderas varmt som högläsning från ca 6 år och uppåt. Har ni inte upptäckt Dunne ännu så har ni massor av härlig läsning framför er! Börja isåfall med ”Mitt lyckliga liv”. Dunne finns bl.a. att beställa från Bokus.

Lämna gärna en kommentar!