Odla med Omar och Räkna med Ruta

Innehåller reklam i form av annonslänk till Adlibris.

’”Regnbågens alla färger finns i trädgården!
Hur många namn på färger kan du?
Vilken är din älsklingsfärg?
Äpplen kan vara både röda och gröna.
Vilka fler frukter kan ha olika färger?”
.
Carin och Stina Wirsén är tillbaka med två nya böcker om Liten skärs alla brokiga vänner. Denna gång får Omar och Ruta stå i centrum.
.
I ”Odla med Omar -färger och former i trädgården” får vi följa med Omar när han lär sig om odling, storlek, färg och form. Här får man även tips om man själv vill prova att odla t.ex. ärtor, tomater eller krasse.
.
I ”Räkna med Ruta -dela och plussa på kalaset” ställer Ruta till med kalas för vännerna. Hur många par skor ryms i hallen? Vilken tårtbit är störst? Hur många sugrör finns det och vilket är längst? Hur många tänder har de brokiga och hur många har du?
.
Carins texter passar väl ihop med Stinas illustrationer. Extra kul att de bygger vidare på pedagogikspåret som tidigare synts i vissa av Brokiga-berättelserna med t.ex prepositioner. Här bjuds läsaren in till en interaktiv lässtund med mängder av frågor att fundera kring och tillsammans försöka besvara.
.
Mångfalden känns igen från tidigare böcker då både Omar, Ruta och Ärta har annan hudfärg än vit och Lucia sitter i rullstol. Representation och mångfald när den är som bäst, dvs okommenterad.
.
Böckerna väcker nyfikenhet även hos den allra yngsta läsaren och rekommenderas från ca 2-3 år och uppåt.

Här kan du beställa ”Odla med Omar” och ”Räkna med Ruta” från Adlibris.

Lämna gärna en kommentar!