Min vän Pax

”Pappan pekade på skogen. Pojken tittade på sin pappa en lång stund, och hans ögon började rinna igen. Sedan torkade han ansiktet med halslinningen på sin T-shirt och nickade. Han stoppade handen i jeansfickan och tog upp en gammal plastsoldat, rävens favoritleksak.”

Sedan den dagen då Peter hittade en övergiven rävunge i skogen har han och Pax varit oskiljaktiga. Oskiljaktiga. De har en vänskap och ett samförstånd som ingen utomstående kan förstå. Men så kommer kriget och Peter måste bo hos farfar medan pappa rycker in. Pappa bestämmer att de måste släppa ut Pax i skogen, han kan inte följa med till farfar. Men hur ska det gå för Pax? Och hur ska Peter kunna leva utan Pax i sitt liv?

”Min vän Pax” av Sara Pennypacker är ett vackert högläsningsäventyr om vänskap, mod och kärleken till ett djur. Om en pojke och hans räv, om en värld där vuxna bestämmer över barnens huvud och om att hitta sig själv. Berättelsens kapitel växlar mellan pojken Peter och räven Pax och man följer tillvaron hos en 12-åring och en rödräv med stor fascination.

”Min vän Pax” har ett vackert omslag och fina svartvita illustrationer av Jon Klassen. Läsupplevelsen höjs ytterligare av den utomordentligt vackert präglade pärmen.

Rekommenderas varmt som högläsning från ca 9 år eller för något äldre barn att läsa på egen hand.

Lämna gärna en kommentar!