Minoo och vinterskeppet

”Hur skulle jag förklara om brevet för min bror utan att skrämma honom? Hur berättar man för en sjuåring att han egentligen inte hör hemma i det enda landet han känner till? Att i brevet på hallmattan stod förmodligen svaret om vår framtid.”
.
Minoo hoppas så att det där viktiga brevet ska komma en dag när mamma eller pappa är hemma. Men när hon och lillebror Mirza kommer hem från skolan en dag ligger det där. Minoo får panik och tillsammans springer de mot hamnen. Plötsligt har Mirza tagit sig ombord på ett skepp i full färd med att lämna kajen och Minoo har inget annat val än att gå ombord. Resan med vinterskeppet tar sin början och efter det ändras allt.
.
Anna Ehrings ”Minoo och vinterskeppet” är en finstämd skildring om att vara flykting ur ett barns perspektiv. Om att vilja passa in i det nya landet, om att ha en pinsam lillebror och om att ständigt oroa sig över att inte få stanna. Anna lyckas skildra ett svårt ämne på ett lättbegripligt sätt och låter Minoos tankar och rädslor ta gott om plats.
.
Den här boken är ett riktigt äventyr! Spännande och känslofyllt om vartannat. Rekommenderas varmt! Boken kan med fördel högläsas för lågstadiebarn eller läsas själv från 8-9 år och uppåt.

Lämna gärna en kommentar!