Monstret och människorna

”Jag var en hamnskiftare. Jag kunde byta kropp med hjälp av en magisk ramsa. På det sättet kunde jag välja när jag ville vara monster och när jag ville vara människa.”

Människornas rädsla för monstren har spridit sig alltmer i staden. Stadsborna patrullerar gatorna i jakt på monster, böcker om monster förbjuds och hotbrev skickas till ”monsterälskare”. Stämningen blir alltmer spänd och den sista uppgörelsen närmar sig.

”Monstret och människorna” är den tredje och sista delen om Frank, skriven av Mats Strandberg och illustrerad av Sofia Falkenhem. Serien är mycket välskriven och handlar bl.a. om ensamhet, utanförskap och ett sätt att hitta nya vänner och gå sin egen väg. Den bjuder på spänning och stor dramatik för både stora och små läsare. Det är omöjligt att läsa denna utan att dra paralleller till vad som pågår omkring oss idag både i
Sverige och världen med växande främlingsfientlighet, vi-och-dom-mentalitet och alternativa fakta.

Utmärkt högläsningsbok eller att sätta i händerna på en bokslukare, tänkt målgrupp är ca 6-9 år. Extra
plus för gulligt illustrerade, snälla monster, gör det lite lättare att läsa även på kvällen!

Min 9-åring har verkligen slukat denna serie och läst i rekordfart! Hon älskar Frank och nu ser vi fram emot en spin-off på denna som Mats o Sofia har utlovat kommer så småningom.

Har ni inte upptäckt Frank ännu så är det hög tid! Men se då till att börja med del ett, Monstret i natten.

Lämna gärna en kommentar!