Boktips: Nattstjärnorna

Innehåller reklam i form av annonslänk för Adlibris.

”Det var för att pappa hade dött som de skulle bo här. Förut hade Tim varit en sån som lekte mycket. Men det var förut, i somras och så, innan pappa blev sjuk. Och dog. Nu var det som att Tim hade ett sår i magen som gjorde att han inte kunde leka och inte kunde skratta.”
.
När Tims pappa dött är det som om han och mamma inte kan prata längre. De flyttar till huset på morfars gård, det regnar hela tiden och mamma bara hugger ved hela dagarna. Mitt i all ensamhet upptäcker Tim en dag några konstiga små figurer. De verkar också vara ensamma, kanske att de rentav behöver hans hjälp.
.
I ”Nattstjärnorna” av Ylva Karlsson och Katarina Strömgård möter vi den djupaste sorg och saknad. Ur ett barns perspektiv får vi ta del av
hur tillvaron förändras när man mister en förälder. Hur man förhåller sig till de vuxnas sorg och hur man själv hittar ett sätt att leva med sorgen.
.
Det här är en mycket vacker och trösterik bok både sett till text och bild. Ylva Karlsson tar varsamt upp det känsliga ämnet att mista en närstående och Katarina Strömgård lyckas verkligen fånga såväl känslan av sorg och ensamhet som kärleken i sina illustrationer. Svep åt sidan så förstår ni vad jag menar.
.
Den här boken rekommenderas varmt och alldeles extra till barn i sorg, från ca 3-4 år och uppåt. Finns att beställa här hos Adlibris.

Lämna gärna en kommentar!