New Swedish books -uppdrag för Kulturrådet

New Swedish Books. Svenska barn- och ungdomsböcker som kan nå ut i världen. Kulturrådet.

Minns ni att jag var på ett hemligt uppdrag hos @kulturradet.se för en månad sedan? Nu är det inte hemligt längre! Jag hade det stora nöjet att vara en av fyra kritiker som fick välja fritt bland årets svenska utgivning och sedan skriva om och pitcha dessa titlar för utländska förlag och översättare. Här hittar ni katalogen.
.
Förutom katalogen spelade vi också in ett samtal om sex av de utvalda böckerna. Samtalen hittar ni här (scrolla ner en bit på sidan). Spännande och jätteskoj att prata böcker på engelska! Jag har jobbat i engelsktalande organisationer hela mitt yrkesverksamma liv (14 år) men i helt annan bransch så det här var första gången sedan jag tog steget in i bokvärlden. Något jag gärna gör fler gånger!
.
Vad tycker ni om våra val?

Lämna gärna en kommentar!