Orkestern

”Kära maestro,
Tokyo är ett enda myller och alla arbetar mycket! Vi får hela stadens fönsterrutor att skallra när vi spelar de högsta tonerna på våra fioler.”
.
Alla i orkestern har åkt på semester och maestro har panik, konserten är ju om en vecka! Hur ska han hinna hitta alla? De skickar ju vykort från hela världen! Kanske du kan hjälpa till?
.
I ”Orkestern Sök och finn – jorden runt” tar Chloé Perarnau oss med på en myllrande resa till bland annat Island, Tokyo, Provence och Abidjan.
.
Den här boken påminner mig om det härliga uttrycket i Marc Martins fantastiska myller i ”Allt” (en av förra årets bästa bilderböcker i min mening). Svep åt sidan för att se lite av allt myller.
.
Här bjuds även på interaktionsmomentet att läsaren får hjälpa till att leta efter orkestermedlemmarna i folkvimlet likt ”Hitta Hugo”/”Where is Waldo”/”Finding Wally”-böckerna.
.
I mitt tycke är denna tjusiga bildestetik och interaktivitet en utmärkt kombination! En fröjd för ögat, roligt sökmoment och dessutom får man lära sig ett gäng instrument på köpet. Rekommenderas från ca 3 år och uppåt.

Lämna gärna en kommentar!